За нас

  • Начало /
  • За нас


Накратко за "Ранчо Аврора"

"Ранчо Аврора" се намира на 50 км. от София в сърцето на Стара планина, в един много чист и красив район на България. В близост до базата се намира водопадът Скакля, Иван Вазовата еко пътека, ресторанти и почивни станции. Базата предлага време сред богатата природа на околността, уроци по езда за начинаещи и напреднали, преходи и разходки, пространства за събития, възможност за кетъринг и задължително внимание към всеки гост. Проектът за базата стартира като една искрена любов към благородното животно – конят, към свободата и към здравето. В последствие тази любов трябваше да бъде споделена и конната база отвори врати първо в град Своге. След като се доказа като име, концепция и професионализъм, базата намери своето най-точно място в с. Заселе, общ. Своге, където да се разгърне на 30 декара площ и да предложи на своите клиенти много повече. От тогава сме предпочитана дестинация за всеки, който споделя тази любов. Ранчото разполага с конюшня с модерни боксове, правоъгълен и кръгъл манежи за обучение на коне и ездачи, съблекални и санитарни помещения, с тренировъчно трасе с разнообразие от упражнения и препятствия за подготовка за езда сред природата, място за релакс и хранене до нашето любимо езерце и множество започващи от базата пътища и пътеки към уникални места в района.

В момента имаме 12 коня, с възможност за организиране на преходи и с по-големи групи до 15 коня, благодарение на партньорства с местни коняри. Подготвяме конете си по системата Полкан, която обединява най-добрите практики, умения и знания в областта на обучението на коне и хора, доказани с времето. Постигаме здрави партньорства с благородните животни, в рамките на които са доволни и щастливи, както ездач, така и кон.

Готови сме да отговорим на Вашите въпроси или да Ви посрещнем на място.Уроци

Имаме подходящи програми за всички – от начинаещи до експерт ездачи, както на манеж, така и сред природата. Научете повече.

Разгледайте повече →

Маршрути

Районът, в който се намира базата е изключително богат на природни красоти и гледки, чиста храна, вино и други. Посетете ги с нас.

Разгледайте повече →

Пансион

Можем да се погрижим Вашият кон да бъде гледан по най-добрите практики, както и обучен в сферата, в която искате да се развивате. Научете повече.

Разгледайте повече →

Система Полкан

Система за обучение на коне и ездачи, която променя начина, по който изграждаме партньорствата си с конете. Вижте повече.

Локацията

С. Заселе се намира в община Своге, на 50 километра от София в сърцето на Стара Планина по продължение на Искърското дефиле. Районът е изпъстрен с красиви гледки към планини, реки, поля, върхове, низини и всички други варианти на красив терен. В близост се намират Иван Вазовата еко пътека и водопадът Скакля, връх Була, пещера Елата, водопад и еко пътека Под Камико и други. Един ден сред тази природа в компанията на конете се равнява на много здраве, спокойствие и щастие.

Нашите основни услуги

Заповядайте в сърцето на планината, където Ви очакват впечатляващи приключения, положителни емоции и материал за хубави спомени. Възползвайте се от нашите основни или допълнителни услуги.

Всички нива

Уроци по езда

При нас Ви очакват опитни треньори и коняри, които ще се радват да Ви споделят ценно знание и опит, да организират тренировка според Вашите цели и ниво, както и да Ви помогнат по пътя към увереното общуване с благородното животно - конят.

Вижте повече
Езда сред природата

Планински преходи

Най-голямото удоволствие е в партньорство с Вашия верен кон да станете едно цяло сред природните забележителности на Стара планина. Заобиколени от гори, реки, поля и неописуемо красиви гледки, можете да бъдете в рая по Ваш избор на маршрут и продължителност.

Вижте повече
Системата Полкан

Обучение на коне

Възползвайте се от обучение по уникалната система Полкан, която да превърне Вашия кон във верен партньор, на който да разчитате напълно и с когото общувате с лекота и удоволствие. Системата е с доказани резултати и работи за всички нужди и цели.

Вижте повече
Модерен пансион

Пансион и грижа

Настанете Вашия кон в модерен бокс с размери 3м. на 3м., със специална настилка, добро проветрение, мек постел и ежедневно почистване. Добавете обилна качествена храна и паша, разходки, тренировки и компетентна грижа. По този начин получавате един щастлив и здрав кон на Ваше разположение в подножието на безкрайни планински пътеки.

Вижте повече
Събития

Детски лагери и рожденни дни

Чудите се как да вдигнете летвата на всички лагери или рожденни дни на детето Ви до сега? Имаме предложение: Обединете чист въздух, много простор, защитена среда, място за игри и шум, активности с коне, батут, игри, стрелба с лък, хубава храна, торти, музика, водещ, модератори и още толкова много на едно място! И получете топ рожден ден при нас.

Лагери - Вижте повече

Рожденни дни - Вижте повече
Събития

Тиймбилдинг

Работим с най-добрите тиймбилдинг фирми на пазара, които превръщат уникалните богатства на базата в прекрасен терен за всякакви корпоративни събития. Организирайте с наша помощ сплотяващи игри, езда, обяд или вечеря, дегустиране и бутилиране на вино и още толкова много!

Вижте повече
Събития

Професионална фотосесия

Мечтата Ви за впечатляващо красиви снимки с благородното животно конят, сред красива природа, около бали сено, в интересни премяни от народни носии до одежди на войн, може вече да е реалност. Конете са прекрасно обучени и спокойни, реквизитите и идеите богати. Всичко е готово.

Вижте повече
Специални услуги

Терапевтична езда

Имаме добре обучени коне и квалифицирани треньори, които да провеждат терапевтични езди за деца и възрастни със специални нужди. Ездата е международно признат метод за подобряване на двигателната функция, настроение и увереност, умения за комуникация и други при хора, при които по различни причини това е затруднено.

Свържете се с нас за повече информация

Нашите допълнителни услуги

Веднъж попаднали сред красотите около Ранчо Аврора, не е нужно да се ограничавате само с въздух, красиви гледки и коне. Опитайте и други нови приключения.

Стрелба

Стрелба с лък

Хванете лък в ръка, поставете стрелата, опънете тетивата под внимателните инструкции на нашите професионалисти и постигнете високи резултати с нашите мишени. Забавление и удоволствие.

Свържете се с нас
Батут

Батут

Изпитайте уникалното удоволствие на скачането на батут към красивото небе над базата. Защитени от мрежите около Вас, стъпили здраво на металната конструкция, можете да усетите удоволствието от полета над земята за няколко секунди. Подходящ за деца и възрастни.

Свържете се с нас
Бутилиране на вино

Дегустация и бутилиране на вино

Опитайте от колекцията червени вина, харесайте си две или три и можете да създадете собствен купаж в бутилка, да я затворите собственоръчно с тапа и да надпишете своя етикет за една безценна колекционерска придобивка.

Свържете се с нас
Креативни игри

Креативни предизвикателства

Заедно със своите семейство и приятели можете да се впуснете в креативни игри - редене на големи пъзели, построяване на кула от трупчета по специална технология, преминаване на лабиринти и други.

Свържете се с нас