Нашите маршрути и преходи

  • Начало /
  • Преходи

Преходи до 2 часа

50 минути

Езда до панорамната гледка при Варо

Красив горски път ще ни отведе до широки вълнисти поляни, където вероятността е голяма да срещнем местен овчар, излязъл на паша със своите стада животни. Гледките са завладяващи, а маршрутът на връщане минава през красиви горички, скрити полянки и завладяващи местности.

Продължителност: 50 минути

Свържете се с нас
2.5 часа

Езда до спиращия дъха връх Була

Един от най-известните върхове в района е панорамния връх Була заради своята почти 300 градусова гледка към Искърското дефиле, село Заселе и всички заобикалящи планини. Гледките са уникални, а мястото достъпно.

Продължителност: 2.5 часа

Свържете се с нас
2 часа

Разходка на кон до водопад Скакля

Можете на гърба на кон да минете по криволичещата екопътека до водопада Скакля, минавайки покрай уникални гледки към дефилето и събирайки трайни и неповторими усещания от ездата.

Продължителност: 2:00 часа

Свържете се с нас
1.5 часа

Езда до ловджийския хребет

Някои от най-красивите места в района са били известни само на ловджиите, които са готови да преминат през немислими терени, за да намерят мястото с най-добра видимост към гората и поляните. Едно такова място е днес достъпно и с коне и завладява въображението!

Продължителност: 1:30 часа

Свържете се с нас

Преходи до 5 часа

4.5 часа

По пътя към връх Грохотен

Различни легенди обхващат един от най-известните върхове в град Своге – връх Грохотен. Една от легендите гласи, че на него е имало крепост, която бива превзета с хитрост през Х век. Ездачите ще видят планинския хребет, където се предполага, че е била крепостта, красивата панорамна гледка над Своге, ще пояздим по ловните полета зад Грохотен и много други в района.

Продължителност: 4.5 часа

Свържете се с нас
3 часа

Езда до оброчните кръстове на Св. Богородица

Хората по традиция поставят каменни оброчни кръстове в почет на светии на красиви места, където се събират веднъж годишно да отпразнуват празника на светията, живота и здравето. Едно такова място е „Богородичните два кръста“. Място с красиви гледки, чист въздух и специален заслон за огладнелите ездачи. След кратка почивка, се връщаме отново към базата.

Продължителност: 3:00 часа

Свържете се с нас
5 часа

Приключение до пещера Елата

Това е неповторима комбинация между езда сред природата, уникални гледки, пикник почивка и достигане до известната пещера Елата, в която може да се организира спускане с рапел за начинаещи и разглеждане на красотите на пещерата.

Продължителност: 5 часа

Свържете се с нас
3.5 часа

Преход до скалния феномен Столо

Столо се издига на около 1340 метра височина и представлява интересен скален венец, набразден с напречни линии и разцепен вертикално като разсечен с нож. Видът е необесним, но изключително интригуващ. А пътят до скалното образование е изпълнен с прекрасни местности и гледки.

Продължителност: 3:30 часа

Свържете се с нас

Преходи над 1 ден

2 дни

Преход с коне до малиновия рай Тръстеная

Пътят минава през невероятни гледки към Искърското дефиле, планини, реки, езера и природа. Хижа Тръстеная е известна с малиновите си плантации и производството на малиново вино. Не бихем могли да си тръгнем без да опитаме по една чаша.

Продължителност: 2 дни по 4-5 часа езда

Свържете се с нас
2 дни

„От водопада към манастира за 2 дни“

Преходът „От водопада към манастира за 2 дни“ започва с локациите Заселе – Бов – Манастир „Седемте престола“. Ще разгледаме уникални по красота места по пътя и ще нощуваме в близост до манастира. Включва посещение на водопада Скакля, хранене с чисти био продукти и уникални гледки. Продължаване на следващия ден от Манастир „Седемте престола“ – Церово – Заселе.

Продължителност: 2 дни по 4 до 6 часа езда.

Свържете се с нас
3 дни

„Лакатнишките скали от гърба на кон“

Преходът „Лакатнишките скали от гърба на кон“ започва от Заселе с нощувка в избрана традиционна къща, бунгало или хотел. Следва преход Заселе – Лакатник – Хижа Тръстеная. На следващия ден можем да посетим и манастир „Седемте престола“, както и няколко от панорамните върхове в района. Нощуване в хижата и на следващия ден завършваме с Хижа Тръстеная – Желен – Заселе.

Продължителност: 2 или 3 дни по 4 до 6 часа езда

Свържете се с нас
Повече от 1 ден

„Индивидуален преход за всеки“

Преход спрямо броя дни, които сте отделили за своето приключение и очакваните часове езда на ден, можем да построим най-добрия, интересен и подходящ маршрут, както за Вас, така и за конете. Можете да ни потърсите за варианти.

Продължителност: По избор от 1 до 6 дни

Свържете се с нас

Ценова листа "Ранчо Аврора"

Цени за различните типове преходи и маршрути
Вид услуга Продължителност Ниво Цена
Преход до 1 час 40-50 минути Начинаещи 50 лв./преход
Преход до 2 часа 1.5 часа Начинаещи/Напреднали 70 лв./преход
Преход до 4 часа Около 4 часа Начинаещи/Напреднали 140 лв./преход
Преходи над 1 ден От 1 до 4 дни Начинаещи/Напреднали 150 лв./ден
Индивидуални преходи По договаряне Начинаещи/Напреднали По договаряне